17 Nisan 2025 20:00

Gözde Tüzer
[email protected]


Doğal gaz kaynakları ve yeni ticaret yollarının ortasındaki Kıbrıs’a hem Türkiye’den hem uluslararası alandan müdahaleler artarken görüştüğümüz KKTC Milletvekili Doğuş Derya, adada “şirketlerin iradesi”nin öne çıktığına dikkat çekerken Türkiye yönetiminin de bölgesel çıkarları için adayı “rehin” aldığı yorumunu yapıyor. Derya’ya göre Trump’la birlikte gelişen uluslararası süreç Kıbrıs’ta statükoyu ortadan kaldırabilir.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya; seçimlere giden süreçte kutuplaşmanın daha da artacağını söylerken, Akdeniz’deki doğal gaz boru hattı tartışmalarına ilişkin: “Bu mesele sadece Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumlar arasında bir mesele olmaktan öte, bölgede kazı yapan şirketlerin menşei olan ülkelerin de, garantör ülkeler olarak Türkiye ve Yunanistan’ın da içinde olduğu çok daha komplike bir büyük resim haline geldi” diyor.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et